TalentX

TalentX er et projektorienteret forløb (praktik) der matcher små og mellemstore danske virksomheder med studerende fra alle universiteter, erhvervsakademier og professionshøjskoler i Danmark

Switch to English

Hvorfor deltage i TalentX?

Du får afprøvet din uddannelse i praksis gennem et værdiskabende projektorienteret forløb. Du får relevant arbejdserfaring og bliver klogere på hvad du er god til, og hvad du gerne vil arbejde med fremadrettet. Vi finder lokale virksomheder med stort ansættelsespotentiale, så du allerede kan starte din karriere nu.

Tilmeld dig her

Bliv matchet med en spændende virksomhed til dit projektorienteret forløb

NÆSTE FORLØB STARTER TIL FORÅRSSEMESTERET 2024

MATCHING DAY

Kom med til matching day, hvor du får relevante og praktiske informationer omkring forløbet, og møder de deltagende virksomheder.

SDU ODENSE (VIDENBYEN)
3. NOVEMBER 2022 KL. 9.00-15.00

Tilmeld dig

Aktuelle casevirksomheder – TalentX 2024 (forårsopstart)

Læs her om de aktuelle cases og virksomheder, som er med på vores kommende TalentX 2024, forårsforløb.

Hold øje her på siden for opdateringer omkring de kommende virksomheder og cases til efterårssemesteret 2024 eller kontakt vores rekrutteringsansvarlige.

 

Little Savage ApS

Little Savage ApS har eksisteret siden 2017 med et stærkt ønske om at udfordre måden børnetøj produceres, sælges og bruges på. Virksomheden har et stærkt fokus på bæredygtighed ved kun at bruge naturlige materialer. Litte Savage var med i den Løvens Hule tilbage i begyndelsen af 2023, hvor de fik en investering.

CASE: Little Savage ønsker at få lavet en kortlægning af virksomhedens nuværende digitale DNA. Målet er at fremme virksomhedens digitalisering, automatisering og gennemsigtighed af Little Savage’s data og processer. Derudover skal teamet lave en Go-To-Market strategi for, hvordan virksomheden skal positionere sig, når de åbner sin nye forretning i Carlsberg Byen til Marts 2024

LÆS HELE CASEN (casen findes kun på engelsk)
VisitAarhus

Aluline A/S

Aluline A/S er en familieejet teknologivirksomhed, der har eksisteret siden 1983. De har specialiseret sig i aluminiumproduktion og har tætte samarbejdsrelationer med kunder indenfor bl.a. sundhedsteknologi, bilindustrien mm. Aluline stræber efter at skabe de bedste løsninger til deres kunder gennem deres avancerede robotteknologi.

CASE: Aluline har et akut behov for ESG-rapportering. Behovet er at undersøge virksomhedens CO2-fodaftryk i forhol til virksomhedens operationelle produktions gang og fra individuelle komponenter benyttet i produktionen. Virksomheden sigter mod at have et specifikt rapporteringsværktøj, som de kan bruge i deres fremtidig kommunikationsstrategi.

LÆS HELE CASEN (Casen findes kun på engelsk)

Lowenco A/S

Lowenco A/S er en af de førende producenter af køleanlæg, som har et ønske om at ændre dyre, ineffektive og ikke miljøvenlige lager. Virksomheden producerer high-end kølerum, køleanlæg og frysere af velkendte kvalitetskomponenter i Danmark, men kan levere til hele verdenen.

CASE: Lowenco ønsker at intrænge det asiatiske marked. Der skal udarbejdes en markedsanalyse af førnævnte marked ud fra; konkurrenter, potentiale, partnerskaber mm. for i sidste ende at kunne udarbejde og anbefale en Go-To-Market strategi.

LÆS HELE CASEN (casen findes kun på engelsk)

 

Grundfos

M. Networks A/S

M. Networks A/S er en voksende IT-virksomhed. Virksomheden rådgiver om it-løsninger på både strategisk og praktisk niveau. Selskabets mål er at skabe enkle it-løsninger, præcist tilpasset efter kundens behov. M. Networks arbejder ud fra mantraet: “For os er IT midlet, ikke målet.”

CASE: Teamet skal udvikle en Go-To-Market strategi for, hvordan M. Networks går fra at skabe it-løsninger til pakker og produkter ved hjælp af en tre-trins tilgang: 1. Byg dem, 2. Implementer dem, 3. Kommuniker dem.

 

LÆS HELE CASEN (casen findes kun på engelsk)

logo LTT diamand

Inmix ApS

Inmix ApS har eksisteret siden 2018 of Sheer ApS siden 2020. Virksomehdenre står nu overfor at skulle fusinere til én samlet virksomhed. Både Inmix og Sheer brænder for at udarbejde autentisk materiale og kampagner til deres kunder i øjenhøjde.

CASE: Inmix og Sheer skal have intergreret 5000 influencers fra førstnævnte platform til sidstnævntes platform. Teamet skal udarbejde en attraktiv og simpel onboardingproces til de 5000 influencers med henblik på benyttelse af platformens funktionaliteter.

LÆS HELE CASEN

 

FORLØBETS OPBYGNING

TalentX forløbet består af et primær spor og to sideløbende aktiviteter, som til sammen udgør hele det projektorienterede forløb.

PRAKTIK UDE HOS EN VIRKSOMHED

Hovedakvititeten for dig, vil være det projektorienterede forløb – også kaldet praktik. Det strækker sig over 12 uger, og er ude ved en virksomhed. Arbejdsopgaverne vil være centeret om en caseløsning udformet af virsomheden.

Tiden ved virksomheden kommer til at foregå i grupper af 4-6 studerende på tværs af uddannelser. På den måde får du større indblik i hvordan du med din uddannelsesmæssige baggrund kan samarbejde med andre fagligheder.

 

JOBRETTEDE AKTIVITETER

Undervejs i forløbet vil du modtage et skræddersyet læringsforløb med fokus på jobrettede aktiviteter – herunder workshops og job events. Læringsforløbet vil styrke dine jobsøgningsevner med fokus på CV og ansøgningsmateriale.

 

FORANDRINGS-AGENT

Du vil også få adgang til forandringsagent, som er et online uddannelsesforløb indenfor innovation og design. Her lærer du at styre en forandringsproces via selvledelse, og får alle de værktøjer du skal bruge til at udføre et design sprint.

HAR DU SPØRGSMÅL? FIND SVARET HER
Hvordan ansøger jeg?

Du ansøger ved at tilmelde dig på tilmeldingsformularen her på siden, hvor efter vi kontakter dig og screener dig til en af vores spændende virksomheder. Har du spørgsmål til forløbet eller virksomhederne, så kontakt vores rekrutteringskonsulent, Dominik Sandor, på: 91 85 51 76

Hvordan får jeg godkendelse fra mit studie?

Når du er blevet matchet med en virksomhed, finder du en vejleder til dit projektorienterede forløb. Med vejlederen koordineres der hvilke arbejdsopgaver du som studerende skal løse i projektet, samt hvilke kvalifikationer fra din studieretning du vil teste af i erhvervssammenhæng. Hernæst underskrives projektkontrakten af dig, din vejleder samt en repræsentant fra virksomheden, hvorefter du er klar til projektstart til det kommende semesters begyndelse.

Hvilke uddannelser kan deltage?

Kandidatstuderende fra uddannelser med mulighed for projektorienteret forløb eller virksomhedsprojekt har mulighed for at deltage i TalentX. Det er et krav for deltagelse at det projektorienterede forløb afvikles som minimum 10 ECTS-point. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til dit specifikke studie.

Hvordan matches jeg med den rigtige virksomhed?

Efter screening og dialog med vores projektansvarlige, matches du med en virksomhed, der lever op til dine ønsker om arbejdsopgaver og område. 

Hvad er praktikforløbets periode og omfang?

Det projektorienterede forløb strækker sig typsik over ét semester. Du vil i dette semester løse en case-opgave hos én af de medvirkende virksomheder, hvor du i fællesskab med 3-5 andre studerende udarbejder en løsning på casen. Undervejs i forløbet vil du blive inviteret til workshops med fokus på karriere og jobsøgning. Derudover vil du deltage i vores online forandringsagent kursus.

Hvad med praktikeksamen?

Efter endt forløb udarbejdes en projektrapport. Rapportens længde, omfang og eksaminationsform afhænger af de opstillede krav fra din egen studieordning.

KONTAKT OS

Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at tage kontakt til os.

Victor Dalgaard Bak

Rekrutteringsansvarlig

Kontaktoplysninger:
Mail: vb@leadthetalent.dk
Mobil: +45 93 98 76 92

Katrine Østerhaab

Dominik Sándor

Rekrutteringskonsulent

Kontaktoplysninger:
Mail: dominik@leadthetalent.dk
Mobil:  +45 91 85 51 76

Katrine Østerhaab

Katrine Østerhaab Kjeldmand

Projektleder

Kontaktoplysninger:
Mail: katrine@leadthetalent.dk
Mobil: +45 31 68 80 78