TalentX

TalentX er et projektorienteret forløb (praktik) der matcher små og mellemstore danske virksomheder med studerende fra alle universiteter, erhvervsakademier og professionshøjskoler i Danmark

Switch to English

Hvorfor deltage i TalentX?

Du får afprøvet din uddannelse i praksis gennem et værdiskabende projektorienteret forløb. Du får relevant arbejdserfaring og bliver klogere på hvad du er god til, og hvad du gerne vil arbejde med fremadrettet. Vi finder lokale virksomheder med stort ansættelsespotentiale, så du allerede kan starte din karriere nu.

Tilmeld dig her

Bliv matchet med en spændende virksomhed til dit projektorienteret forløb

NÆSTE FORLØB STARTER TIL SEPTEMBER 2024

MATCHING DAY

Kom med til matching day, hvor du får relevante og praktiske informationer omkring forløbet, og møder de deltagende virksomheder.

SDU ODENSE (VIDENBYEN)
3. NOVEMBER 2022 KL. 9.00-15.00

Tilmeld dig

Aktuelle casevirksomheder – TalentX 2024 (efterårsopstart)

Læs her om de aktuelle cases og virksomheder, som er med på vores kommende TalentX 2024, efterårsforløb.

Hold øje her på siden for opdateringer omkring de kommende virksomheder og cases til efterårssemesteret 2024 eller kontakt vores rekrutteringsansvarlige.

 

Truck Center Kolding ApS

Truck Center Kolding ApS er et professionelt serviceværksted, der tilbyder truckservice samt reparation af lastbiler, trailere og påhængsvogne til lastbiler, kraner mv. Virksomheden har tilknyttet 19 ansatte på deres kontor og værksted i Kolding. Truck Center Kolding ApS arbejder i en transportbranche, som er i konstant bevægelse, hvorfor de vil gøre deeres for at holde deres kunder i gang.

CASE: Truck Center Kolding ApS ønsker at blive bedre til at tiltrække og fastholde nye såvel som eksisterende medarbejdere. Teamet skal derfor udvikle en strategi for at gøre virksomheden mere attraktiv og skabe en bedre kommunikation af deres brand. 

LÆS HELE CASEN 
VisitAarhus

SL Fonden

Samfundslitteratur blev grundlagt tilbage i 1967 med ønsket om at åbne en boghandel med formålet om at skaffe billige bøger hjem til studerende. I dag er de en erhvervsdrivende fond, som driver 7 fysiske butikker i Danmark under navnet Academic Books, en webboghandel og en række andre akademiske forlag. Virksomheden har et brændende ønske om at blive mere etableret på det digitale bogmarked, hvad angår e-bøger og supplerende materiale.

CASE: SL Fonden ønsker at få udarbejdet deres markedsførings- og salgsstrategi med særligt fokus digital omstilling og transformation. Disse aktivieter skal være med til at styrke virksomhedens markedsposition indenfor e-bøger og studiemateriale til studerende og undervisere.

LÆS HELE CASEN 

Teqton ApS

Teqton ApS er en produktionsvirksomhed med 35 års erfaring. Virksomheden er førende indenfor rådgivning og udførelse af betongulve til både renovering og nybyggeri. Med deres dedikerede team har de dækket millioner af kvadratmeter gulve og leveret topkvalitet indenfor Skandinavien.

CASE: Teqton ApS er på udkig efter team, som kan lave en ny og forbedret marketingsstrategi, der skal fremme genkendeligheden og integrationen af deres tre brands; TEQTON, Lodbyg og Vesla.

LÆS HELE CASEN

 

Grundfos

M. Networks A/S

M. Networks A/S er en voksende IT-virksomhed. Virksomheden rådgiver om it-løsninger på både strategisk og praktisk niveau. Selskabets mål er at skabe enkle it-løsninger, præcist tilpasset efter kundens behov. M. Networks arbejder ud fra mantraet: “For os er IT midlet, ikke målet.”

CASE: Teamet skal udvikle en Go-To-Market strategi for, hvordan M. Networks går fra at skabe it-løsninger til pakker og produkter ved hjælp af en tre-trins tilgang: 1. Byg dem, 2. Implementer dem, 3. Kommuniker dem.

 

LÆS HELE CASEN (casen findes kun på engelsk)

logo LTT diamand

Ellegaard Group A/S

Ellegaard Group A/S historie strækker sig tilbage til 1954 med salg af dæk til landbruget og i 1967 udvidede de til salg af transportbånd til industrivirksomheder. Med et ønske
om at optimere og forbedre virksomhedens digitale markedsføring, søger Ellegaard Group A/S søger to studerende som kan hjælpe dem med opdatere den nuværende hjemmeside og skabe content gennem AI.   

CASE: Ellegaard Group A/S ønsker at forbedre virksomhedens nuværende marketingsaktivieter og strategi med særligt fokus på AI og brugen af disse værktøjer til udarbejdelse af  fremadrettet content.

LÆS HELE CASEN

 

FORLØBETS OPBYGNING

TalentX forløbet består af et primær spor og to sideløbende aktiviteter, som til sammen udgør hele det projektorienterede forløb.

PRAKTIK UDE HOS EN VIRKSOMHED

Hovedakvititeten for dig, vil være det projektorienterede forløb – også kaldet praktik. Det strækker sig over 12 uger, og er ude ved en virksomhed. Arbejdsopgaverne vil være centeret om en caseløsning udformet af virsomheden.

Tiden ved virksomheden kommer til at foregå i grupper af 3-5 studerende på tværs af uddannelser. På den måde får du større indblik i hvordan du med din uddannelsesmæssige baggrund kan samarbejde med andre fagligheder.

 

JOBRETTEDE AKTIVITETER

Undervejs i forløbet vil du modtage et skræddersyet læringsforløb med fokus på jobrettede aktiviteter – herunder workshops og job events. Læringsforløbet vil styrke dine jobsøgningsevner med fokus på CV og ansøgningsmateriale.

 

FORANDRINGS-AGENT

Du vil også få adgang til forandringsagent, som er et online uddannelsesforløb indenfor innovation og design. Her lærer du at styre en forandringsproces via selvledelse, og får alle de værktøjer du skal bruge til at udføre et design sprint.

HAR DU SPØRGSMÅL? FIND SVARET HER
Hvordan ansøger jeg?

Du ansøger ved at tilmelde dig på tilmeldingsformularen her på siden, hvor efter vi kontakter dig og screener dig til en af vores spændende virksomheder. Har du spørgsmål til forløbet eller virksomhederne, så kontakt vores rekrutteringskonsulent, Dominik Sandor, på: 27 57 00 98

Hvordan får jeg godkendelse fra mit studie?

Når du er blevet matchet med en virksomhed, finder du en vejleder til dit projektorienterede forløb. Med vejlederen koordineres der hvilke arbejdsopgaver du som studerende skal løse i projektet, samt hvilke kvalifikationer fra din studieretning du vil teste af i erhvervssammenhæng. Hernæst underskrives projektkontrakten af dig, din vejleder samt en repræsentant fra virksomheden, hvorefter du er klar til projektstart til det kommende semesters begyndelse.

Hvilke uddannelser kan deltage?

Kandidatstuderende fra uddannelser med mulighed for projektorienteret forløb eller virksomhedsprojekt har mulighed for at deltage i TalentX. Det er et krav for deltagelse at det projektorienterede forløb afvikles som minimum 10 ECTS-point. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til dit specifikke studie.

Hvordan matches jeg med den rigtige virksomhed?

Efter screening og dialog med vores projektansvarlige, matches du med en virksomhed, der lever op til dine ønsker om arbejdsopgaver og område. 

Hvad er praktikforløbets periode og omfang?

Det projektorienterede forløb strækker sig typsik over ét semester. Du vil i dette semester løse en case-opgave hos én af de medvirkende virksomheder, hvor du i fællesskab med 3-5 andre studerende udarbejder en løsning på casen. Undervejs i forløbet vil du blive inviteret til workshops med fokus på karriere og jobsøgning. Derudover vil du deltage i vores online forandringsagent kursus.

Hvad med praktikeksamen?

Efter endt forløb udarbejdes en projektrapport. Rapportens længde, omfang og eksaminationsform afhænger af de opstillede krav fra din egen studieordning.

KONTAKT OS

Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at tage kontakt til os.

Katrine Østerhaab

Dominik Sándor

Rekrutteringskonsulent

Kontaktoplysninger:
Mail: dominik@leadthetalent.dk
Mobil:  +45 27 57 00 98

Katrine Østerhaab

Katrine Østerhaab Kjeldmand

Projektleder

Kontaktoplysninger:
Mail: katrine@leadthetalent.dk
Mobil: +45 31 68 80 78

Katrine Østerhaab

Sebastian Stange Rasmussen

Forretningskonsulent – kontaktperson for TalentX

Kontaktoplysninger:
Mail: sebastian@leadthetalent.dk
Mobil: +45 27 58 12 94