Fem talenter har over en periode på 12 uger arbejdet hos casevirksomheden Mobil Industrial Robots (MiR), hvor de har udarbejdet en konkurrentanalyse, som ligger til baggrund for en platform der fremadrettet skal hjælpe virksomheden med deres analyser af konkurrenter. 

Talenterne mødtes i efteråret 2021 ved siden af Mobil Industrial Robots (MiR) kantine klar på at starte deres rejse sammen med denne lovende virksomhed.  

”Vi var alle meget spændte da vi alle har været ledige over en længere periode, hvilket godt kan blive hårdt i længden. Det er altid rart at vide ens kompetencer kan være med til at tilføje værdi til en virksomhed, i stedet for at sidde hjemme og følge sig ubrugelig.” – Laura 

”Dette var en god mulighed for at møde nye mennesker. Noget der har være tiltrængt efter en lang periode med Corona nedlukning.” – Susan   

MiR havde store planer for Lead The Talent teamet. I nogen tid havde MiR nemlig haft brug for at en konkurrentanalyse som kunne fremhæve en konkurrencemæssige fordel, som kunne give dem mulighed for at vinde flere salgsmuligheder.  

Ved første blik kunne projektet godt virke krævende og udfordrende. MiRs afdelinger havde høje forventninger som vi som team gerne ville indfri. Men som projektet forløb, fandt teamet hurtigt ud af at takket være deres forskellige uddannelser og de ressourcer MiR stillede til rådighed var det ikke så udfordrende som først antaget. 

”Lige fra dag et har vi følt os velkommende hos MiR. Vores kontaktperson var altid til at få fat i og hjalp til når vi stødte på problemer. De behandlede os som medarbejdere og ikke praktikanter, hvilket gjorde hele forskellen.” – Susan 

Når forskellige baggrunde mødes  

De fem talenter havde meget forskellige baggrunde. To var uddannet ingeniører og de andre tre havde en uddannelse indenfor samfundsvidenskab og humaniora. Dette viste sig at være den perfekte kombination til opgaven. Når tingene blev for tekniske kunne ingeniørerne give en forklaring, samtidig med at resten af teamet hjalp med at holde ingeniørernes fokus på det ønskede udbytte, for at sikre at det blev forståeligt for MiRs sælger.  

Forløbet bød på mange forskellige opgaver. Mens teamets hovedfokus var på desk research, brugte de også andre metoder til at indsamle information, som for eksempel interviews og teknisk træning. Teamet interviewede sælger og leverandør fra Tyskland, Polen og USA for bedre at forstå deres behov. Da halvdelen af teamet ikke havde en baggrund indenfor teknologi, blev der også planlagt en tur til Dansk Teknologisk Institut. Dette var med til at udvide teamets, især de ikke tekniske, viden omkring den teknologi de skulle undersøge.  

”I begyndelse af projektet var der mange forskellige ideer der var oppe og vende, men vi var hele tiden bevidste om at vi blev nødt til at være realistisk og huske på at vi kun havde 12 uger til at udføre projektet.” – Seid   

Udvidet horisonter og nye perspektiver  

Dette har været første skridt for MiRs konkurrentanalyse. Gennem projektet har de fået etableret en platform der giver dem mulighed for at opdatere og udvide deres viden om konkurrenterne på en nem og overskuelig måde.  

For Talenterne har de overordnet haft en god oplevelse af at være med i Lead The Talents High Potentials forløb.  

”Som nyuddannet med stort set ingen erfaring har dette været en god mulighed for mig. Jeg har opdaget nye kompetencer og har af mulighed for at bruge de kompetencer jeg har med fra universitet i parktis” – Kristiana  

”Jeg har opdaget at mine kompetencer kan bruges i mange forskellige brancher. Brancher jeg ikke selv havde tænkt over før. Det var virkelig en oplevelse der åbnede mine øjne.” – Laura 

”Som ingeniør med mange års erfaring har det været givende og interessant at arbejde med mennesker der har et andet perspektiv på hvordan man afgrænser et projekt” – Per.   

Team MiR  

Per From Gøse – https://www.linkedin.com/in/pergoese/  

Susan Drescher – https://www.linkedin.com/in/susan-drescher-denmark/  

Seid Hasancevic – https://www.linkedin.com/in/seid-hasancevic-691b6a30/  

Laura Victoria Gómez Aguilar – https://www.linkedin.com/in/laura-victoria-g%C3%B3mez-aguilar-0122351b2/  

Kristiana Balling Peterson – https://www.linkedin.com/in/kristiana-balling-peterson-0997a5159/  

 

 

Skriv dig op til at blive ringet uforpligtende op af en af vores konsulenter. Så tager vi en snak om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.