Efter bare 12 ugers arbejde har et hold af 6 talenter formået at skabe fundamentet til at launche et nyt element i et omfattende softwaresystem, der er en essentiel del af virksomheden Plan2flys forretningsmodel. Plan2Fly er en startup virksomhed, der leverer planlægningsværktøjer til dronebranchen. De gik ind i forløbet med LEAD THE TALENT med et ønske om at få kodet en opgavebørs samt udarbejdet en onboarding- og markedsføringsstrategi.  

Hos Plan2fly har vi fået 6 individuelle talenter, som hver for sig blev kastet ud på dybt vand og skulle løfte områder såsom vores kommunikationsstrategier, SoMe strategier, udarbejdelse af salgsmateriale og backend programmering af nyt modul til vores software platform. Talenterne har taget opgaverne til sig og har vist stort mod til at springe ud i opgaverne. Talenterne er blevet givet stor tillid og har leveret på alle parametre løsninger, som en til en har kunne implementeres hos os. De har på kort tid vist sig som ekstremt dygtige til hver deres områder og samtidig fundet sammen som et stærkt team – ikke kun blandt dem selv, men også med de andre medarbejdere. Vi ser frem til det videre samarbejde!  Forklarer Sune Laursen, CIO, Plan2Fly 

De kvalificerede talenter har gennem LEAD THE TALENT-forløbet været med til at realisere Plan2Fly’s høje ambitioner om at skabe en platform til at planlægge og koordinere dronemissioner blandt piloter og erhverv. Gruppen havde til opgave at eksekvere og skabe en fuldt funktionel del af produktet, hvor virksomheder kan udbyde opgaver via en børs til platformens piloter. Derudover var der behov for at få etableret en kommunikationsstrategi samt arbejde på virksomhedens og produktets design.  

En integreret del af arbejdspladsen 

Fra første dag stod det klart, at talenterne ikke blot skulle arbejde som en selvstændig enhed, men være en integreret del af Plan2Fly hvorfor der også var grundig onboarding i virksomhedens opbygning og arbejdsgange – ligesom sociale aktiviteter, hvor gruppen lærte hinanden at kende, var en del af dagsordenen. Gruppen har sidenhen taget del i dagligdagen på kontoret med alt, hvad dette inkluderer af stort og småt. Dette har medført stor indflydelse på projektets udvikling, men også høje krav til selvstændighed, faglighed og gåpåmod.  

Tværfaglighed skaber helheden 

Talenternes forløb har koncentreret sig omkring det tekniske, det visuelle og det kommunikative. De har arbejdet med produktet som en helhed og fra flere vinkler, og på denne måde lykkedes med at skabe et produkt, der inden længe er klar til, at de første testere kan tilgå systemet. Holdets teknikere har arbejdet på den rigtige opbygning og sørget for at implementere de mange funktioner, UX designeren har arbejdet med wireframes og platformens udtryk og brugervenlighed, hvor kommunikatøren har udarbejdet en kommunikationsstrategi samt brugerindsigt på diverse platforme, der kan understøtte virksomhedens markedslaunch. Det har været en klar styrke for gruppen at være en kombination af stærke tekniske profiler og fagpersoner, der har haft fokus på brugeren og på at få introduceret platformen til omverden. Dette har medført, at Plan2Fly kan tilbyde et gennemtænkt produkt til deres kunder hurtigere end først antaget og er rustet til at omfavne et større marked ved bl.a. at kigge mod udlandet.  

Gruppen har arbejdet ud fra metoden agil projektledelse – og har derfor løbende vurderet situationen, taget højde for ændringer og ud fra dette justeret deres arbejdsopgaver og indsatspunkter. Dette har krævet, at talenterne på trods af deres forskellige arbejdsområder, har været synkroniseret og hele tiden taget højde for hinandens processer. Dette har givet et spændende indblik i andre ekspertiser og givet en god forståelse for projektet omfang.  

Talent-teamet bestod af: 

 

 

VIL DU HAVE LØST EN CASE FOR DIN VIRKSOMHED?

Skriv dig op til at blive ringet uforpligtende op af en af vores konsulenter. Så tager vi en snak om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.