Ølmarkedet er foranderligt og ændrer sig konstant verden over. Det er noget, Bryggeriet Vestfyen kender til. Bryggeriet er derfor i gang med en kulturomlægning med formålet at forfine deres processer og succeskriterier. Som bryggeri er det ikke længere nok blot at producere og slippe produktet på lastningsrampen. Successen ligger nu i at sikre alle led lige fra skabelsen af et kvalitetsprodukt til det bliver taget ned af hylden af forbrugeren – eller skænket på restauranten…Og det er her, deltagerne fra forløbet High Potentials ved LEAD THE TALENT kommer ind i billedet. De blev nemlig særligt udvalgt til at hjælpe med at løse de udfordringer, som bryggeriet står overfor.

Med blot 12 uger til at gennemføre projektet, virkede tiden til at blive den største udfordring for talenterne, som selv sagt havde en del elementer, de skulle nå omkring for at komme i mål med casen. En flittig tilgang og et meget velfungerende samarbejde skulle dog vise sig at være løsningen på det problem, og talenterne formåede derfor at nå omkring følgende elementer undervejs: 

  • Foretaget forbrugeranalyser 
  • Desk research af ølmarkedet verdenen over 
  • Foretaget interne kvalitative undersøgelser af salgs- og produktionsafdelingen  
  • Kortlagt interne udfordringer på baggrund af kvalitative undersøger 
  • Udviklet et estimeringsværktøj/kommunikationsværktøj til overlevering af informationer 
  • Udviklet marketingsårshjul på baggrund af interne datasæt  
  • Udarbejdet konkrete forslag til fremtidige strategier  

Resultatet af det omfattende arbejde

“Talenterne har gennem hele forløbet påtaget sig ansvar for opgaven, være resultatorienteret igennem hele processen og arbejdet sammen for at kunne nå til de endelige konklusioner i deres forløb. Processen at kunne løse opgaven med mange møder og samtaler gennem det virtuelle, og meget få fysiske kontaktflader, har været svær, så derfor udviser talenterne her også bare ekstra styrke ved at få konklusionerne frem”. Forklarer en tilfreds Rasmus Damsted Hansen, CEO ved Bryggeriet Vestfyen. 

Den omfattende og grundige tilgang fra talenterne har givet Bryggeriet Vestfyn en større indsigt i ølmarkedet og forbrugerne, hvilket har gjort det nemmere for bryggeriet at følge behovet for deres produkter. Desuden har de interne analyser bidraget med en indsigt i, hvordan processerne foregår på nuværende tidspunkt – og hvor de med fordel kan forbedre deres workflow. I den forbindelse er talenterne ligeledes kommet med nogle konkrete forslag til fremtidige strategier og marketingskampagner for Bryggeriet Vestfyen.  

Faglig diversitet og godt samarbejde er løsningen 

Til trods for, at coronapandemien gjorde det umuligt at arbejde fysisk i virksomheden, har talentgruppen sørget for at mødes og arbejde sammen, så meget som muligt. Det valgte de at gøre for at motivere hinanden. Grundet den store forskellighed i fagligheder, valgte gruppen desuden at starte processerne sammen og udnytte diversiteten. Herefter blev nogle af opgaverne uddelt for at effektivisere processen og gøre gavn af de forskellige styrker. Det betyder således også, at alle har været uundværlige for det endelige resultat.

Talenterne har sammen haft en stærk gruppe, hvor der både har været plads til seriøst arbejde, faglige og konstruktive diskussioner, stor opbakning til hinanden – og selvfølgelig social hygge med ølsmagning fra Bryggeriet Vestfyens sortiment.  

Teamet bestod af

Frank Boye Bigum  MScEng. i Product Development & Innovation 

Hristina Laskova  MSc. i Economics and Business Administration – Strategy and Organization 

Tarek Meiz  MScEng. i Product Development & Innovation

 Zennie Nybro Zacho Birkholm – MSc. i IT Product Design

VIL DU HAVE LØST EN CASE FOR DIN VIRKSOMHED?

Skriv dig op til at blive ringet uforpligtende op af en af vores konsulenter. Så tager vi en snak om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.