Skrevet af Katja Birch, talent hos LEAD THE TALENT 

Jeg havde hørt en del om LTT og fået et par invitationer til forløbet fra jobcentret, inden jeg valgte at tilmelde mig Matching Day.

Især tanken om at blive fravalgt ENDNU engang afholdt mig fra at deltage de første par gange. Jeg vidste simpelthen ikke, om jeg ville kunne klare at blive valgt fra igen. Afslagene på de 9-10 samtaler jeg havde været til siden jeg blev færdiguddannet, havde taget pusten fra mig – og ikke mindst troen på mig selv.

Efter at have færdiggjort et forløb hos GVK (Globale Vækstkompetencer), valgte jeg endeligt at tilmelde mig infodag i august.

Holdet bag LEAD THE TALENT solgte forløbet godt, og der var samtidig nogle rigtigt spændende cases med. Jeg valgte derfor at tilmelde mig Matching Day og var så heldig at blive valgt af rekrutterings- og vikarbureauet TEMP-TEAM.

 

 En normal hverdag

Dét at have noget at stå op til – at føle sig som del af samfundet – gjorde alverden for mig som jobsøgende. Det gav mig følelsen af at være til nytte, at have værdi og at være berettiget de samme ting, som folk i arbejde.

Jeg udviklede mig meget på de 3 måneder, jeg var hos TEMP-TEAM. Jeg fandt roen i at være ledig, og det er jeg overbevist om, smittede af på mine ansøgninger og på min måde at gå til samtaler på.

Kollegaerne og de øvrige projektdeltagere hos TEMP-TEAM fik mig ud af min komfortzone, og jeg begyndte at ringe på relevante stillingsopslag. Min motivation for at søge steg, og jeg fik sendt mange, gode ansøgninger afsted. Kollegaerne fik mig til at anskue mine personlige og faglige kvalifikationer anerledes, end hvad jeg gjorde i forvejen.

Jeg blev kaldt til tre samtaler og fik tilbudt de to af dem i slutningen af december.

Projektgruppen (som vi blev omtalt ved TEMP-TEAM) havde til formål at hjælpe med at udarbejde en markedsføringsstrategi samt en branding- og kommunikationsstrategi med henblik på at få flere rekrutteringer inden for mellemleder-niveau og nedefter.

 

Jeg knækkede koden til at komme til samtale

Ved at være ude og få praktisk erhvervserfaring gjorde det, at jeg nemmere kunne overføre mine personlige og faglige kvalifikationer til mit CV og til de ansøgninger jeg skrev. Kort sagt havde jeg nemmere ved at pege på, hvad jeg nøjagtigt kunne hjælpe virksomhederne med, og hvordan jeg dermed kunne skabe værdi for dem. Det samme gjorde sig gældende i de samtaler, jeg blev indkaldt til.

At indgå i et team med forskellige fagligheder medførte også forskellige udfordringer.

Særligt lærte jeg, hvilke svagheder, jeg skulle arbejde videre med.

Svagheder, som jeg tidligere ikke har tænkt som svagheder, eller som jeg ikke har været bevidst om.

Til samtalerne omtalte jeg ”svaghederne” som ”udfordringer” og gjorde meget ud af at fortælle, hvordan jeg aktivt arbejdede med dem.

Kombinationen af at få erhvervserfaring, at samarbejde med andre mennesker og at føle sig nyttig gjorde, at jeg blev bevidst om mine personlige og faglige styrker og svagheder – hvilket yderligere gav mig den ro, jeg havde brug for for at sende kvalificerede ansøgninger.

 

Kæmpe cadeau til LEAD THE TALENT for at skabe så gode match

Trods corona, har LEAD THE TALENT formået at sammensætte Matching Day, designsprint, evalueringer og mentordelen på en meningsfuld og overskuelig måde.

Teamet bag LEAD THE TALENT har under hele forløbet været professionelle, tilgængelige og særdeles dygtige til at håndtere de udfordringer og spørgsmål, der er kommet undervejs.

Dét at de har fulgt os under hele processen, har for mig gjort, at jeg ikke bare føler mig som én blandt mange jobsøgende.

Mentordelen fungerede super fint for mig. Min mentor og jeg matchede rigtig godt, og hun forstod min situation, mine udfordringer, ønsker og behov. Jeg brugte hende særligt som sparing inden samtaler, og jeg taler stadig med hende efter endt forløb.

Både mit match med casevirksomhed og mentor har været tæt på perfekt. LEAD TH ETALENT har virkelig formået at connecte os på en sådan måde, at både TEMP-TEAM, min mentor og jeg selv har lært en masse om os selv og vores faglige virke.

Jeg har allerede og vil fremover bestemt anbefale LEAD THE TALENT til andre jobsøgende, og jeg bruger gerne mig selv som et eksempel på en LEAD THE TALENT-succeshistorie.

Skrevet af Katja Birch

Katja deltog på LEAD THE TALENTs forløb i Odense i efteråret 2020 i samarbejde med Odense Jobcenter. Find dem på LinkedIn her: Virksomhed & Arbejdskraft – Jobcenter Odense

Besøg Katjas LinkedIn her.