Her kan du læse, hvad tre af deltagerne fra Aarhus-forløbet i efteråret 2020 har fået ud af at deltage, og hvordan de hver især har brugt LEAD THE TALENT som steppet til at finde deres plads i erhvervslivet.

 

Steffen fortsætter i casevirksomheden

Casevirksomhed: Anodyne

Uddannelse: Cand. mag. i Medievidenskab

Selvom Steffen snublede over forløbet ved en tilfældighed, fordi en bekendt fortalte ham om det, har han ikke fortrudt, at han tilmeldte sig. Han har nemlig fået tilbudt en stilling som Brand Manager i Anodyne, som er den casevirksomhed, han blev matchet med.

Ud over en fastansættelse peger Steffen på værdien i at blive mixet i et team med andre fagligheder, som man skal få et samarbejde op at stå med.

”Jeg har især lært meget om mig selv ved at blive sat sammen i et team med forskellige fagligheder. Jeg er blevet bevidst om, hvad jeg er rigtig god til, og hvad jeg er mindre god til. Det har virkelig givet stof til eftertanke,” siger Steffen

Mindre tid til jobansøgninger

LEAD THE TALENT er et tidskrævende caseforløb, men Steffen ser det ikke som spildtid, der går fra den tid, han har til jobansøgninger. Tværtimod.

”Man arbejder jo på casen hele dagen, så jeg må indrømme, at jeg har brugt mindre energi på mine ansøgninger undervejs. Til gengæld er de blevet væsentligt opgraderet, fordi jeg har fået god vejledning af min mentor og forløbet har rustet mig til at lave bedre ansøgninger,” siger Steffen.

Anders blev rekrutteret til en stilling gennem LEAD THE TALENT

Casevirksomhed: Gran Living

Uddannelse: Cand. mag. i Designstudier

Efter forløbet hos casevirksomheden Gran Living blev Anders kontaktet af LEAD THE TALENTS rekrutteringsafdeling, som stod med en stilling hos virksomheden Rethink, der matchede Anders’ profil og ønsker. Oven på den anderledes måde at bruge LEAD THE TALENT som springbræt på, kan Anders nu se frem til at starte i job.

Han fremhæver netop LEAD THE TALENTs alternative vej til at få talenterne i job på, som en af de vigtigste kvaliteter ved forløbet.

”Jeg kan godt lide, at man ser på mennesket mere end papiret. På jobmarkedet eksisterer der en slags opskrift, som især går ud på at skrive en god ansøgning og se godt ud i CV’et, men hvis du ikke tillærer dig den opskrift, så har du ikke en chance. Det laver LEAD THE TALENT om på,” siger Anders.

Det er et match frem for en salgsproces

For Anders var især matchingdagen en fed oplevelse, som gav stof til eftertanke hos ham.

”Man går tit ind til jobsamtalen med følelsen af at skulle levere varen og sælge sig selv, men på matchingdagen var det forhold mellem virksomhed og kandidat blødt op. Det handlede meget mere om at lave det rigtige match for begge parter – og det tager jeg med videre,” siger Anders.

Læs den fulde casestory om Anders’ og de andre talenters forløb hos Gran Living

På videoen kan du se Anders fortælle, hvad han har fået ud af forløbet.

Sabina landede et job hos HAY undervejs i forløbet

Casevirksomhed: Blueline

Uddannelse: Cand. mag. i Designledelse

Efter at være blevet færdig i 2018 gik Sabina på barsel og begyndte først derefter at lede efter drømmejobbet. Derfor har hun især brugt LEAD THE TALENT som en platform til at kickstarte hendes faglighed igen.

”Forløbet har givet mig troen på mig selv tilbage efter en periode, hvor jeg har været sat lidt ud af spillet. Jeg har lært mig selv og min faglighed at kende på ny, og jeg har fået meget ud af at samarbejde med de andre i teamet,” fortæller Sabina.

Selvom Sabina har fået sit job hos HAY uden for LEAD THE TALENT-projektet, mener hun, at forløbet har hjulpet hende i processen.

“Jeg kunne mærke, at det betød noget for en fremtidig arbejdsplads, at jeg var i gang med at bruge min faglighed og ikke var gået i stå efter min barsel,” siger Sabina.

 

Forløbet har skaffet flere samtaler

For Sabina var det en klar strategi at vælge et caseforløb, som også omhandlede noget, hun gerne ville arbejde med i fremtiden. Det har givet hende konkret erfaring på CV’et, som hun kunne bruge i ansøgninger og samtaler.

”Forløbet har givet mig mulighed for at vise en potentiel fremtidig arbejdsgiver, hvad jeg kan. Det tror jeg bestemt, har skaffet mig en samtale eller to,” vurderer Sabina.

 

På videoen fortæller Sabina, hvad hun har fået ud af at være med i LEAD THE TALENT.