I en tid med verdensomspændende fokus på bæredygtighed, i alle led af forsyningskæden, er automatisering med robotter et forretningsområde i vækst. Derfor er der fuld fart på udviklingen hos den odenseanske robotintegrator Robot Nordic, som hjælper små og store industrivirksomheder med at automatisere deres produktion.  

I 2019 opkøbte Robot Nordic en del af et konkursbo, i form af robotten Ragnar, som komplementerede virksomhedens kerneydelse perfekt: Ragnar er nemlig skabt ud fra en vision om at muliggøre rentable automatiseringsløsninger for industrien, og det er præcis hvad Robot Nordic beskæftiger sig med som robotintegrator.

På grund af travlheden i den lille vækstvirksomhed havde Robot Nordic imidlertid ikke ligefrem overskud af medarbejderressourcer til at udforske og udvikle det nye forretningsområde som fulgte med opkøbet af Ragnar, men det problem er nu løst takket være et samarbejde med LEAD THE TALENT. 

Ekstra medarbejderressourcer 

I forbindelse med LEAD THE TALENTS talentudviklingsforløb High Potentials, har Robot Nordics direktør, Michael Hye Nielsen, sammensat sit helt eget dream team af forretningsudviklere, i form af de fire jobsøgende akademikere Armin, Miki, Merete og Jeton.

Som gruppe spænder teammedlemmerne bredt over relevante fagområder inden for international handel og markedsføring, kommunikation og ingeniørvidenskab, og sammen har de over en periode på tre måneder kanaliseret deres viden og kompetencer ind i den lille odenseanske robotvirksomhed. 

Direktøren er særdeles tilfreds med udbyttet af samarbejdet med ‘Team Ragnar’, som har givet ham nye perspektiver på Robot Nordics forretningsmuligheder: 

”Armin, Miki, Merete og Jeton har arbejdet målrettet og selvstændigt med vores business case og overleveret en række velunderbyggede anbefalinger til os inden for både produktudvikling, strategisk forretningsudvikling, internationalisering, CSR og kommunikationsplanlægning.

Det har i øvrigt været et frisk pust at få dem inden for i virksomheden i dagligdagen, for medarbejderstaben hos Robot Nordic består jo især af maskinteknikere, programmører og ingeniørtyper, så det har været en fornøjelse at have nogle ekstra kolleger med sans for strategiudvikling med på holdet i en periode,” fortæller Michael Hye Nielsen. 

Diversitet i robotbranchen 

Idéen om at krydre medarbejderstaben med folk, der har en anden baggrund end flertallet, har aldrig været fremmed for Michael Hye Nielsen. Ifølge direktøren er det nemlig en integreret del af virksomhedens grundlæggende værdisæt at tiltrække og rumme forskellighederne blandt mennesker. 

”Det er en del af Robot Nordics DNA at vi gerne vil imødekomme og rumme de forskelligheder, der kendetegner os mennesker. Vi tror nemlig på, at vi bliver bedre af at have medarbejdere med mange forskellige baggrunde, og det gælder også de medarbejdere, der af den ene eller anden grund står på kanten af arbejdsmarkedet.

Jeg er glad for at have lært de fire dygtige mennesker i ‘Team Ragnar’ at kende, og givet dem muligheden for at udrette noget værdifuldt i arbejdet med en business case fra virkelighedens verden,” uddyber direktøren. 

Udviklende og lærerigt 

Det er ikke kun Robot Nordic, der har haft glæde af samarbejdet med LEAD THE TALENT; det har de fire talenter nemlig også: 

”Det har været en fed oplevelse at arbejde tæt sammen med nogle mennesker, der grundlæggende tænker anderledes end jeg selv gør og har helt anderledes profiler.

Jeg er vant til at arbejde sammen med folk, der har en form for humanistbaggrund lige som jeg selv, og i nogle sammenhænge kan det selvfølgelig være gavnligt at have en fælles faglig referenceramme – men i det her forløb har det været afgørende at metakommunikere en hel masse om vores egen faglighed hver især, og det har i sig selv været virkelig udviklende og lærerigt,” fortæller Merete. 

Teamet bestod af:

Armin, International Sales Management

Miki, Integreret Design Ingeniør

Merete, BA i International Virksomhedskommunikation med Engelsk og Medier

Jeton, Cand.merc. i International Business and Management

TIL DIG DER VIL VIDE MERE

Vil du vide hvordan du selv får et team af talenter til at løse din udfordring på 12 uger?

Skriv dig op til en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Så tager vi en drøftelse om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.