Fire talenter fra LEAD THE TALENT fik til opgave at løse en case, som handlede om procesoptimering hos virksomheden Vega Salmon omkring deres produktion i Handewitt, som ligger i Tyslkand. Virksomheden, som har hovedkontor i Kolding, er en af Europas førende lakseforædlingsvirksomheder med fokus på fødevaresikkerhed, kvalitet, service og fleksibilitet og kunder over hele verden.

Vega Salmons label system sender hver dag deklarationer og betegnelser på produkter ud til over 30 lande. Det betyder, at der skal printes labels i mange forskellige sprog og i overensstemmelse med forskellige lovkrav – og selvfølgelig i overensstemmelse med kundernes individuelle ønsker. Systemet består af både en software og en hardware del, som er kendt som det bedste på markedet. Dog var virksomhedens mistanke, at systemet ikke anvendes optimalt. De ønskede derfor en forbedring af systemet for at sikre fejlfrie processer omkring produktionen og distributionen. 

Projektarbejdet 

Talent-teamet blev budt velkommen af virksomheden og fik deres egen arbejdsplads, computer, titel og Vega mail. Begyndelsesvist kastede de sig ud i projektet med at få et overblik over nuværende proces. Hertil holdt gruppen samtaler med nøglemedarbejdere i forskellige afdelinger – både i Danmark og i Tyskland. Derudover besøgte de produktionen og kiggede på forskellige dokumenter og materialer. Informationerne, gruppen fik, analyserede de under brug af forskellige modeller. Baseret på analysens resultater, kunne gruppen snart forstå, hvordan forskellige problemer er tilknyttet hinanden – og identificere underliggende udfordringer. I løbende opfølgning med projektejeren og andre interessenter i virksomheden, udarbejdede gruppen en anbefaling, der kan anvendes af ledelsen som et beslutningsgrundlag til yderligere forbedringer.  ‘

En fremtidsorienteret løsning 

Forløbet mundede ud i en anbefaling fra talenterne, som tillader at beholde en del af nuværende system – men at optimere brugen af det. Den mangfoldige løsning indeholder blandt andet et supplement til softwaren, som skal gøre håndtering af processen nemmere for medarbejderne og forhindre fejl i fremtiden. Samtidig tillader løsningen maksimum af fleksibilitet for at håndtere de forskellige krav og kundernes ønsker – og skal dermed forbedre kundens tilfredshed. Derudover er løsningen tilpasset fremtidige udviklinger i branchen, så Vega Salmon kan bruge og få gavn af løsningen på længere sigt.   

Gruppen undersøgte allerede forskellige udbydere af løsninger og skabte kontakt til de mest relevante, så Vega Salmon nemt og direkte kunne overtage projektet og starte med at implementere løsningen. Faktisk påbegyndte virksomheden allerede med at implementere en del af løsningen under forløbet.  

Projektejeren, Chief Operating Officer at Vega Salmon, siger om gruppens arbejde og løsningen: “I’m very pleased. Both with the presentation and your work. You delivered on point and found a solution based on a solid analysis and the solution can be implemented. I´m very happy”. 

Et stærkt og alsidigt team 

Gruppens medlemmer var bemærkelsesværdigt forskellige i forhold til uddannelsesbaggrund, kompetencer, personligheder og alder. Diversiteten bidragede til projektets succes og gruppens medlemmer lærte meget fra hinanden.

 Det var spændende at observere de forskellige personligheder under gruppearbejdet”, fortæller talentet Søren. Og talentet Bishnu understreger, at han værdsætter fællesskabet og at alle i gruppen var også interesseret i fællesaktiviteter ud over arbejdet på kontoret.   

VIL DU HAVE LØST EN CASE FOR DIN VIRKSOMHED?

Skriv dig op til at blive ringet uforpligtende op af en af vores konsulenter. Så tager vi en snak om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.