I perioden september-december 2020, har fem talenter fra LEAD THE TALENT High Potentials-forløb arbejdet tæt sammen med Bygkontrol for at omstille deres markedsføring. 

Det var en udfordring, fordi kun én ud af fem talenter har en byggefaglig baggrund, og derfor skulle teamet i gang med at etablere en grundforståelse af en ny verden. 

Talenternes hoveder var efterfølgende fulde af spørgsmål: Hvordan er markedet for bæredygtighed i byggebranchen? Hvordan sætter vi fokus på grøn omstilling? Hvordan kommunikerer vi til forskellige målgrupper på én gang? Hvad er vores strategi? 

Det er kun et uddrag af teamets overvejelser, og vejen hen imod slutproduktet var en rutsjebanetur med spændende diskussioner og retningsskift for at finde ud af, hvordan de bedst muligt kunne supplere hinanden med deres forskellige baggrunde. 

Grønnere løsninger i byggebranchen 

Byggebranchen er ofte omtalt som konservativ, og vidste I, at byggebranchen er ansvarlig for ca. 40 % af den årlige CO2-udledning på verdensplan? 

I Bygkontrol arbejdes der innovativt med den grønne omstilling, fordi det for dem handler om at skabe værdi til byggebranchen ud fra en bæredygtig og bygbar tilgang til byggeri. 

Det er derfor ikke overraskende, at Bæredygtighed, Digitalisering og Optimering er grundstenene i Bygkontrols vision, fordi de stræber efter at optimere de processer der er tidskrævende og belastede af menneskelige fejl. En vision, der var en afgørende faktor for talent-teamets motivation i deres samarbejde med Bygkontrol. 

Vi havde behov for hjælp til markedsføringsstrategi ift. nye ydelsesområder inden for branchen, som vi i noget tid havde haft planer om at skulle eksekvere. Dette var en udfordring i en travl hverdag præget af projekter og leverancer med stramme deadlines.

Jesper Veber, Direktør og stifter af Bygkontrol

Talenter virkeliggør tanker  

Med en hjælpende hånd fra talenterne, er Bygkontrol kommet tættere på deres ønske om en ny markedsføring der sætter fokus på deres grønne profil. Gennem research, markedsanalyser og idegenerering, har talenterne udarbejdet en kommunikationsstrategi og grafiske opsætninger, der har givet Bygkontrol indsigt i, hvordan de profilerer sig på et konkurrencepræget marked, og hvordan de kan bane vejen fremadrettet. 

”Vi kan nu bruge talenternes arbejde til opdateret og fornyet marketingsmateriale, både fysisk og digitalt, samt til vores ønske om en ny hjemmeside, som er i tråd med det sted vi har udviklet os til at være i dag”.

Jesper Veber, Direktør og stifter af Bygkontrol

Tværfagligt samarbejde: ét puslespil  

Igennem High Potentials-forløbet, har teamet hos Bygkontrol arbejdet sammen på tværs af fagligheder, hvor talenternes forskellige baggrunde har været grobund for et stærkt team, der har suppleret hinanden godt både arbejdsmæssigt og personligt. Det kan bedst sammenlignes med en stor bland-selv-slikpose der var fyldt med forskelligartede værktøjer og indsigter.

Talenterne mener selv, at deres tværfaglige samarbejde har bidraget til et holistisk perspektiv af projektet og dermed skabt et stærkere resultat. Denne holdning deler Jesper Veber:  

”Det er altid vigtigt med konstruktiv feedback fra personer med forskellige baggrunde. Dette har for os skabt øget indsigt i, hvordan vi bør profilere os, inden for de områder, vi arbejder i, med en indsigt, man måske ikke havde fået fra branchefolk”.

Jesper Veber, Direktør og stifter af Bygkontrol

Derfor er det ikke overraskende, når Jesper Veber bliver spurgt, om han kan anbefale forløbet hos LEAD THE TALENT til andre virksomheder, og dertil svarer: ”Det kan vi bestemt. Det har været et godt og givende forløb”. 

Det innovative talentteam bestod af:

  • Pernille Jessen, Cand.negot i Internationale Relationer – LinkedIn

  • Zlata Slijepcevic, Cand.ma i International Virksomhedskommunikation – LinkedIn

  • Tess Daugaard Larsen, Diplomingeniør i Integreret Design – LinkedIn

  • Nina Grace Walker Hansen, Cand.scient i Biologi – LinkedIn

  • Mikkel Damborg, Bygningskonstruktør – LinkedIn

Vil du have løst et projekt af et team af talenter?

Vores konsulenter i LEAD THE TALENT står klar til at hjælpe dig med at sætte rammerne for en case og finde de rette talenter til at hjælpe dig. 

Læs mere og skriv dig op til at blive kontaktet her.