Gennem de sidste tre måneder har tre talenter fra LEAD THE TALENTs High potentials-forløb, hjulpet den Grenå-baserede start-up, Pure Algae Denmark, med en række tiltag inden for forretningsudvikling og kommunikation.

Hvordan identificerer man det rette marked for bæredygtig tang? Hvilken strategi kan man lægge for at muliggøre skalering? Og hvordan fokuserer man kommunikationen, så den rammer plet for målgruppen?

Løsningen på disse spørgsmål har ikke været ligetil, og det er sådanne overvejelser, som talenterne har gået i dybden med i den seneste tid.   

 

Pionervirksomhed med en grøn dagsorden 

Det er blevet en uomgængelig sandhed, at vi i de kommende år må tænke ud af boksen, for at tilpasse os klimaforandringer. Pure Algae Denmark har som den første virksomhed i Danmark udviklet et kontrolleret landbaseret anlæg, til klima- og miljøvenlig dyrkning af tang.

Med en innovativ teknologi, kan virksomheden producere store mængder tang, af højeste kvalitet, uafhængigt af sæson, og sælge denne frisk eller forarbejdet til restauranter og fødevarevirksomheder.

Ved at dyrke på land, frem for at høste fra havet, undgår virksomheden at slide på klodens naturlige ressourcer. Pure Algae har en vision om at bidrage til en cirkulær bioøkonomi, hvor der gives mere tilbage til naturen, end der tages fra den – og denne vision har været en bærende inspirations- og motivationskilde for talent-teamet.  

At gøre tan(g)ke til handling 

Talenternes opgaver var at samle trådene til virksomhedens nuværende forretningsmodel og endvidere sætte retningslinjerne for, hvordan vi kommer videre herfra.

Hertil har hørt en formidlingsopgave om at tilrettelægge en matchende kommunikationsstrategi, og begge opgaver er blevet mødt med entusiasme og ildhu. Derigennem har talenterne tilført virksomheden stor værdi både til dets bærende fundament og dets foranliggende strategi. 

Sådan lyder det fra direktør og stifter af Pure Algae Denmark, Esben Rimi Christiansen. Med hjælp fra talenterne, er Pure Algae den seneste tid kommet et skridt tættere på at blive den første leverandør af et efterspurgt produkt, nemlig lokal dansk tang der er bæredygtigt, fordi produktionen hverken belaster naturlige økosystemer eller udleder miljøskadelige affaldsstoffer.

Diversitet fremmer forståelse 

“To humanister og en Phd i kemi går ind på en bar. Magic happens.” – Benjamin 

Som deltagere på High Potentials-forløbet, har teamet hos Pure Algae arbejdet sammen i en gruppe, hvor alle medlemmer kom med en forskellig baggrund.

Teamet er dog alle enige om, at udsagnet “flere hjerner ofte tænker bedre end én” ikke bare er en tom floskel, men virkelighed.  Derfor mener talenterne også, at deres tværfaglige samarbejde samlet set har bidraget til et stærkere og mere holistisk slutprodukt.  

Teamet bestod af:

Jesper Vedel, Cand. Mag. Kultur, Kommunikation og Globalisering

Thor Benjamin Borgkvist Tranæs, Cand.mag. i idéhistorie og oldtidskundskab

Marlene Madsen, Ph.D. i Kemi

 

TIL DIG DER VIL VIDE MERE

Vil du vide hvordan du selv får et team af talenter til at løse din udfordring på 12 uger?

Skriv dig op til en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Så tager vi en drøftelse om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.