I vinteren/foråret 2020 har de tre talenter, Ida, Ragna og Andreas med uddannelse i hhv. antropologi, kunsthistorie og engelsk og innovation & entrepreneurship, hjulpet virksomheden BilligBlomst med forretningsudvikling og optimering af arbejdsgange.

De har desuden hjulpet med at sætte ord på virksomhedens vision, mission og værdier, samt i det hele taget at kortlægge områder, hvor mere struktur kan bidrage til at fastholde overblikket over den store udvidelse af konceptet. 

BilligBlomst har siden sin spæde start i 2012 været en virksomhed med vokseværk, der fra 2014 – 2019 hvert år er blevet kåret som Gazellevirksomhed.

Da forretningen startede, var det som et midlertidigt pop-op blomstermarked i Tilst, Aarhus, men siden da er der åbnet fem kæmpestore havecentre i Jylland, og nu også på Sjælland – og der er planer om flere nye plantecentre i de kommende år.

I takt med, at virksomheden er vokset, er der naturligvis opstået nye og anderledes udfordringer. 

 

Nye øjne – nye indsigter

Oprindeligt lød casen fra BilligBlomst på at udarbejde SOP’er (Standard Operating Procedure) for en række nuværende arbejdsgange. Casen ændrede dog karakter, idet teamet blev opmærksomme på, at BilligBlomst helt grundlæggende manglede at sætte ord på deres værdigrundlag. 

“Teamet konstaterede – ikke uventet – at vi manglede en fælles retning, i form af et fælles nedskrevet værdisæt, mission og vision. Med udgangspunkt i den nye virkelighed, fik de hurtigt lavet en handlingsplan,” fortæller konceptchef Christian Henriksen. 

Teamet inddragede og interviewede relevante medarbejdere, som en del af en kvalitativ undersøgelse, og afholdte efterfølgende en faciliterende workshop for ledelsen, med det formål at få skabt en fælles forståelse for forretningens fremtid og koncept.

“Workshoppen var en succes, som de fik stor ros for efterfølgende. Vores ejer og direktør vil føre projektet videre, ved at forelægge det for bestyrelsen, så det kan implementeres i vores dagligdag. Vi er meget begejstrede for resultatet”, udtaler Konceptchef, Christian Henriksen.

Ihærdighed banede vejen for ændringer 

Teamet har desuden udarbejdet en strategi og arbejdsproces for Facebook-marketing. I forbindelse med udvikling og finjustering af denne proces, overtog teamet marketingarbejdet og driftede den nye strategi i samarbejde med ejeren. 
 
“Gruppen har haft en coachende tilgang til ejeren, hvilket har udviklet ham. Respekt til gruppen for ærlighed, ihærdighed og vilje til at følge strategien,” forklarer Peter Bomholt, som er direktør i BilligBlomst 

Ud over disse opgaver har teamet udviklet brand- og evakueringsplaner klar til implementering i alle plantecentrene.

De har desuden bidraget med bedre kultur i forhold til møder der bliver afholdt, og deltaget i møder vedrørende ERP-system og Microsoft Teams. 

“Det har været spændende at arbejde med den interne kommunikation ved at synliggøre de underliggende kulturelle mønstre, som har betydning for samarbejde og kommunikation i en større organisation. Det gør at BilligBlomst forhåbentligt nu er bedre rustet til at kommunikere på tværs af afdelinger,”  fortæller Ida fra teamet.

Forskellige baggrunde – ét fælles mål

“Vores forskellige baggrunde har, gennem tiden hos virksomheden, gjort os til et fasttømret og enormt stærkt team, som supplerer hinanden med vores forskelligartede indsigter – både i arbejdssituationer, men også personligt.

Det har været fantastisk at have andre fagligheder at spille bold op ad og lære af på samme tid,” tilføjer Ragna fra teamet.

Denne holdning om, at diversitet skaber gode outputs, deles af Christian Henriksen: 

“Der har været en god dynamik i gruppen og gensidig respekt for hinanden. Sammensætningen af deres forskellige kompetencer har været afgørende for deres flotte resultater.

Jeg kan kun anbefale forløbet, og man får her mulighed for at tænke ud af boksen og komme i dybden med opgaver på en anden måde end sædvanlig.”

Teamet bestod af:

Andreas Bech Holm, PBA Innovation og Entrepreneurship

Ida Hanni Brandt, Cand.Scient. i Antropologi

Ragna P. Nielsen, Cand.mag. i Kunsthistorie og Engelsk

TIL DIG DER VIL VIDE MERE

Vil du vide hvordan du selv får et team af talenter til at løse din udfordring på 12 uger?

Skriv dig op til en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Så tager vi en drøftelse om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.