Det er en global udfordring at bygge tilstrækkeligt nye boliger og renovere ældre bygninger. De store teknologiske udviklinger, som har så stor indflydelse på vores dagligdag, har indtil videre kun gjort et beskedent indtog i byggebranchen.

Samtidigt står branchen over for nogle store udfordringer i forhold til deres produktivitet. En stor gruppe af erfarne håndværkere er parat til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet og samtidigt er klasserne på erhvervsskolerne blevet mindre år for år.

KOBOTS er en virksomhed, som udvikler højteknologisk udstyr til byggebranchen. Med den stemmestyrede skærerobot, Amigo, har KOBOTS netop lanceret et produkt, som vil have afgørende betydning for tømrer og gipsmontører.

Ved at frigøre fagprofessionelle fra de rutineopgaver, som optager store dele af deres hverdag, kan de i stedet fokusere på mere værdiskabende opgaver. Amigo erstatter ikke medarbejdere, i stedet komplimenteres de med et fleksibelt stykke værktøj, som nemt kan flyttes fra opgave til opgave, og som leverer robotpræcision on-site.  

KOBOTS har et fantastisk produkt og et stort netværk i den danske bygge- og robotbranche. De har derfor inviteret et team af talenter, fra talentudviklingsforløbet, High Potentials, ind for at undersøge og udvikle det store potentiale, som deres produkter har på det internationale marked.

På globalt plan, vil den øgede produktivitet kunne frigøre enorme ressourcer og afbøde konsekvenserne af den manglende arbejdskraft.

KOBOTS har udvist enorm tillid ved at invitere talenterne indenfor og give dem friheden til at udforske og udfordre de nuværende rammer. 

Selv siger talenterne at, “det har været en fed oplevelse at blive udfordret, og i sidste ende har vi nok i lige så høj grad bevist over for os selv, som over for virksomheden, at de færdigheder vi har tilegnet os på vores studier, kan være med til at skabe en hel masse værdi” 

De uddyber yderligere hvordan deres forskellige baggrunde, har været med til at forme samarbejdet i teamet:

Vi er en gruppe som omfatter flere nationaliteter og som, bl.a. inkluderer folk med sundhedsvidenskabelige, sproglige, matematiske og samfundsvidenskabelige baggrunde.

Det har givet en fantastisk diversitet i vores tilgang til arbejdsopgaverne, som havde været svær at matche hvis vi alle kom til projektet med den samme faglige baggrund”. 

Teamet bestod af:

Natasha Lidal, Bachelor i Engelsk

Narek Aroutiounian, BA i Virksomhedskommunikation, Engelsk og Tysk

Mikkel Stengade Schultz, Cand.scient.pol.

Laura-Eileen Preil, Cand. mag. i Medievidenskab

Anders Thyboe-Thomsen, Cand. scient. i Idræt og Sundhed med sidefag i Samfundsfag

TIL DIG DER VIL VIDE MERE

Vil du vide hvordan du selv får et team af talenter til at løse din udfordring på 12 uger?

Skriv dig op til en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Så tager vi en drøftelse om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.