Hvad der startede med en markedsundersøgelse i lokalområdet, blev til et historisk ambitiøst klimaprojekt på Vejle Erhvervshavn. Begejstringen er stor, og jagten på CO2 er gået ind – med hjælp fra fire seje talenter fra LEAD THE TALENT. 

Det startede med en idé

Tilbage i efteråret 2020 sad havnedirektøren, Knud Vang Nielsen, til en online konference om grøn omstilling. Her erfarede den garvede havnedirektør for alvor potentialet bag den nye teknologi, fangst og lagring af CO2. En teknologi, der potentielt kan reducere en virksomheds CO2-udslip med op til 85 % i forhold til i dag, hvor et filter tager toppen af den CO2, der ellers bliver udledt. Det ledte frem til et projekt, som et hold talenter fra LEAD THE TALENT senere blev en del af. Projektet hedder ‘Projekt Artemis’ – opkaldt efter den græske gudinde, Artemis, der er beskytter af den vilde natur.  

Stor værdi for både havnen og de lokale virksomheder

Projektet har til formål at reducere udledningen af drivhusgasser ved at fange CO2‘en ude ved virksomhederne og gemme den i flydende form ved Vejle Erhvervshavn, til den kan blive sejlet til Nordsøen og lagret i tomme olie-reservoirer. På længere sigt er planen, at Vejle Erhvervshavn kan skabe et anlæg til produktion af rene brændstoftyper, hvor CO2’en fra virksomhederne indgår. 

Havnedirektøren er ikke i tvivl om, at projektet kommer til at skabe værdi for havnen fremadrettet. Det går godt i spænd med den grønne omstilling, som der længe har været i gang på havnen. Dertil kommer, at projektet vil betyde handel med en helt ny varetype, der hverken støver eller støjer – og det er i den grad positivt.  

Hvordan fungerer fangst af CO2? 

For at kunne opfange CO2, der kommer ud af skorstenen, skal virksomheden installere et anlæg herpå. Derefter vil røgen blive suget ind i anlægget og gennemgå en kemisk proces, hvor CO2’en adskilles fra dampen. Denne proces kaldes aminskrubning. Herefter vil det under de rette tryk- og temperaturforhold blive komprimeret til flydende form og opbevaret i et tankanlæg hos virksomheden.  

Et styrket hold talenter

Talent-teamet startede som et team af fem, men blev senere til fire. Præmissen for at deltage i LEAD THE TALENT er, at man sideløbende er jobsøgende, kan gå til jobsamtaler og få den tid, der skal til for at forberede sig til dem.

De fire tilbageværende CO2-jægere har været meget begejstrede for projektet på Vejle Erhvervshavn, fortæller de. Det er i den forbindelse meningen, at to af dem efterfølgende skal fortsætte efter endt forløb. Projektet har givet dem mange kompetencer inden for bl.a. Projektstyring og –koordinering, markedsanalyse, tekstproduktion, kommunikation, grøn omstilling, bæredygtighed og ikke mindst dataanalyse, lyder det afslutningsvist fra dem. Der er nemlig mange ender, der skal gå op i en højere enhed i sådan et projekt.  

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om projektet i brochuren her.

  
Talent-teamet bestod af: 

Peter Kolby 

Mette T. Johansen  

Marius F. Jacobsen  

Jesper G. Jensen  

VIL DU HAVE LØST EN CASE FOR DIN VIRKSOMHED?

Skriv dig op til at blive ringet uforpligtende op af en af vores konsulenter. Så tager vi en snak om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.