Efter at have afholdt succesfulde forløb i både Østjylland, Hovedstadsområdet, på Fyn og i Trekantområdet skal virksomheden LEAD THE TALENT nu også hjælpe ledige dimittender og andre jobsøgende akademikere i arbejde i Aalborg Kommune. Som noget helt nyt har LEAD THE TALENT nemlig nu indgået et samarbejde med Aalborg Jobcenter. Startskuddet til de nye forløb lyder d. 15 marts 2022, hvor de deltagende kandidater matches med deres respektive virksomheder.     

LEAD THE TALENT er sat i verden for at forløse potentialet mellem jobsøgende og små og mellemstore virksomheder. Det sker gennem 12 ugers forløb, hvor jobsøgende matches med en virksomhed (typisk en SMV) i teams af 4-6 kandidater, mens de sideløbende er gennem forskellige kompetencegivende workshops og bliver sat sammen med en erfaren mentor fra erhvervslivet.  

Formålet er at styrke de jobsøgendes selvtillid, kompetencer og netværk, mens der samtidig er mulighed for at prøve hinanden af kandidaterne og virksomheden imellem.  

Horisontal Substitu….hvad for noget?#!*  

Under LEAD THE TALENTs matching proces er begrebet ‘Horisontal Substitution’ et af nøgleordene. Ordet dækker i et erhvervsmæssigt perspektiv over et nytænkende og udvidet match, hvor eksempelvis en person med en naturvidenskabelig baggrund får en stilling, der i udgangspunktet var tiltænkt en person med ingeniørbaggrund.

”I en tid med mangel på arbejdskraft – trods en relativt stor mængde ledige – er det vigtigt som arbejdsgiver at øve sig i at tænke ud af boksen undervejs i ansættelsesprocessen. Det er nemlig ikke altid et stringent og ufravigeligt jobopslag, som leder frem til den bedst mulige kandidat. Faktisk slet ikke” konstaterer Ahmet Günes, som er stifter af LEAD THE TALENT.

Af samme grund er der hos LEAD THE TALENT netop fokus på at matche på tværs af både brancher, uddannelser og kompetencer for derved at finde frem til det bedst mulige potentiale for ansættelse hos den enkelte kandidat. Og det lønner sig. 

Faktisk viser statistikker, hvordan op mod godt 90% af LEAD THE TALENTs kandidater er kommet i beskæftigelse senest 3-6 måneder efter forløbets afslutning.  

Stor gevinst for de medvirkende virksomheder  

Og det er ikke bare de jobsøgende, som træder styrket (og ofte i job) ud af forløbet. Særligt mange små og mellemstore virksomheder oplever det som et stort skub på deres vækstrejse at få 4-6 talenter ud i deres virksomhed.   

”Kandidaterne fik til opgave at lave en markedsanalyse af det Skandinaviske marked, som vi gerne vil ind i. Og faktisk meget hurtigt efter, så fandt vi ud af, at vi også kunne gøre det for Europa, fordi at med fem kandidater, så går det stærkt. Allerede, jeg tror, det var under halvvejs inde i forløbet, så fik vi faktisk kandidaterne ud og arbejde i at eksekvere på de her opgaver, og i dag, der får vi lige så mange kunder i Europa, som vi gør i Danmark via denne her analyse.” Beretter Frederik Christiansen, Direktør og medstifter af den aarhusianske virksomhed Priceshape, som ved forløbets ende fortsatte med tre ud af fem talenter.   

I øjeblikket er der linet op til to forløb i Aalborg i løbet af 2022, som LEAD THE TALENT allerede er i fuld gang med at rekruttere casevirksomheder til. Det bliver desuden muligt for de jobsøgende at tilmelde sig informationsmødet omkring det første forløb i begyndelsen af februar.

 

LYDER LEAD THE TALENTS FORLØB SOM NOGET FOR DIG?

Tjek vores aktuelle forløb ud og skriv dig op til at blive ringet uforpligtende op af en af vores konsulenter. Så tager vi en snak om forløbet og om hvordan vi kan hjælpe dig.