Vi mennesker har det med at omgive os med andre der ligner os. Ofte er det ikke en bevidst handling, men nærmere en naturlig mekanisme der er med til at definere os som mennesker. Undersøgelse på undersøgelse peger dog på, at der er et link mellem diversitet og innovationsgrad – og i sidste ende en positiv effekt på bundlinjen. 

Når vi arbejder med diversitet, beskæftiger vi os med en bred forståelse af ordet. Diversitet er ikke blot et spørgsmål om køn, alder og etnicitet. Det er i lige så høj grad et spørgsmål om faglighed, erfaring, kultur og uddannelse – og listen kunne blive ved. Fra den signifikante McKinsey-rapport “Diversity Matters” (2015) til den omfattende undersøgelse ”How and Where Diversity Drives Financial Performance” (2018) af The Boston Consulting Group – er svaret tydeligt og enstemmigt: Diversitet i teams og ledelse giver en bedre opgaveløsning, idégenerering og, som resultat, en højere grad af innovation og omsætning. Virksomheder med en signifikant grad af diversitet i teams og i ledelse klarer sig op til 12,9% bedre end virksomheder, der endnu ikke er kommet med på vognen – og det er da et tal, der er til at tage og føle på.  

Som nyuddannet lærer du at tænke dig selv ud af kassen ved ikke at blive sat i en. Vi har diversitet som en af vores kerneområder, fordi der er en ufattelig mængde af potentiale heri. Vi ved simpelthen at det virker – både fra forskningens hånd, men i særlig grad også fra egen praksis og erfaringer. 

Der er en uvurderlig værdi i at blive udfordret på sin komfort-zone og arbejde i et team med andre der kommer fra forskellige faglige baggrunde, erfaringer og uddannelser. At lære fra sig, men også selv indtage læring.

Sagens kerne er at vores talenter er en hel del mere end blot deres universitetstitel. I et mangfoldigt team vil dine karakterstyrker og på sigt potentialer blive sat i spil på måder, du ikke tidligere har oplevet. Dit udbytte af sådan en teamsammensætning kan eksempelvis være: 

  • Muligheden for at lære fra dig og åbne dine professionelle horisonter ved at lære fra andre 
  • Lære at navigere rundt i et tværfagligt landskab, hvor idégenerering er i højsædet 
  • At arbejde på tværs af forskellige holdninger, vidensområder og personligheder 
  • En mulighed for at prøve dig selv af og muligvis opdage nye interesseområder

Diversitet er kommet for at blive – og særligt i dagens globaliserede virkelighed. Så kom foran i køen ved at ’walk the talk’ og giv dig selv muligheden for at opdage nye afkroge af dit professionelle-jeg, ved at kaste dig ud i det mangfoldige team. 

Tilmeld dig vores næste infomøde og hør mere om hvordan du kan komme til at løse cases i et mangfoldigt team.