Som nyuddannet står man ofte på lidt gyngende grund. Man har lige sprunget universitetsboblen og stifter bekendtskab med verden udenfor bøgerne, teorierne og den lidt sure, men dog billige, kantinekaffe.  

Selvom kantinekaffen i bedste forstand stadig eksisterer i krogene på arbejdsmarkedet, kan sparring og vejledning være en kærkommen hjælpende hånd når man står foran opgaven at lande sit første job.

Du har stensikkert erfaring med at have en vejleder fra universitet og fandt denne sparring givtig og fagligt udfordrende. En mentor kan være denne vejleder og guide, som giver dig meget og mere end faglig sparring. 

Mentor kan nemlig rykke dig og vise dig sider af dig selv, du måske ikke var klar over før.

Mentorskabet har potentiale til at række langt ud over blot karrieresparring. Sparring med en veletableret mentor kan sætte din situation lidt i perspektiv, adressere dine udviklingsønsker og give dig en ‘hands on’-hjælp med jobsøgningen, som eksempelvis sparring på hvordan du håndterer næste jobsamtale, hvordan du lægger en strategi for at få hul igennem hos en bestemt virksomhed med uopfordrede jobansøgninger eller hvordan du perfektionerer din evne til at sætte ord på dine kompetencer og profil.

Og som med så meget andet, er mentorskabet langt fra en en-vejs-kommunikation. Som mentee har du en del at give din mentor. Du sidder på en del viden og indsigter, som kan være med til at sætte mentorens egen praksis i spil. Du kan give mentoren ’food for thought’ og nye perspektiver til, hvordan han/hun kan bringe sin egen faglighed i spil, udvikle sine lederevner og udvide horisonter.

Et mentorskab piller med andre ord ved automatikken og udfordrer vante måder. Du kan ved at dele dine perspektiver og viden på et specifikt område, hjælpe din mentor til at tænke anderledes og selv gøre tingene anderledes. 

High Potentials vil du få en mentor, der vil fungere som en uvurderlig sparringspartner. LEAD THE TALENT foretager matchet mellem dig og din mentor på baggrund af din faglighed, udviklingsønsker, forventninger og hvilke branche du drømmer om at slå hul igennem til.

Formålet med mentorforløbet er at sikre at du får den støtte der skal til for at du nå dine mål med særlig fokus på jobmuligheder og personlig/faglig udvikling. 

Derfor mentorskabet – what’s in it for you?
  • Én-til-én coaching med erfaren og spændende erhvervsprofil.  
  • Indsigt i flere virksomheder, arbejdsmarkeder og jobmuligheder.  
  • Et målrettet fokus og konkret plan i jobsøgningen samt indblik i hvordan du udvider og bruger netværk.

Som forfatter til bogen ”Designing Your Life”, Bill Burnett, sagde til sin TEDxStanford om design thinking:

”There are many, many versions of you that you can play out – all of which will result in a well-designed life.” 

Her kan mentoren være din guide og give dig et praj til, hvilken sti du kan vandre nedad ved at give dig GPS-koordinationerne til sin egen sti først. Forhåbentligt kan dine mange jeg’er finde inspiration til at udvikle sig i selskab med din mentor.   

Tilmeld dig vores næste infomøde og høre mere om hvordan du kommer på High Potentials.